Biztosan tudod, milyen egészségesek a friss gyümölcsökből és zöldségekből készült turmixok.
21 turmix receptet osztok meg veletek, amik fogyaszthatóak reggeli vagy uzsonna gyanánt!
Azért éppen 21 napig isszuk a turmixokat, mert a kutatások szerint egy felnőtt embernek kb. ennyi napra van szüksége, hogy egy új – esetünkben – egészséges szokást ki tudjon alakítani. Ha végigcsinálod velünk, akkor a tervek szerint a 21. nap végére már teljesen természetesnek fogod tartani, hogy naponta 1 turmixot megiszol.
De nem is húzom tovább az időt, vágjunk bele!
1 banán
1 édesebb alma
2 narancs
2 dl víz
Facsard ki a narancsok levét, a meghámozott banánt és a kimagozott almát vágd egyenlő darabokra, majd a narancs levével és a vízzel együtt töltsd turmixgépbe. Turmixold 1-2 percig, amíg teljesen krémes lesz. Töltsd pohárba, és már fogyaszthatod is.
Egészségedre!
1/4 ananász
1 grapefruit
A grapefruitot pucold meg, préseld ki a levél. Az ananászt is hámozd meg és turmixold össze a grapefruit levével. Ha túl sűrű öntsd fel ásványvízzel. Díszítsd egy szelet ananásszal.
Egészségedre!
A családunk férfitagja a sárgarépát sokáig csak a húslevesben tudta elképzelni, de szépen lassan helyet kapott köretként is, ma pedig már a reggeli italokból sem hiányozhat. Bár kezdetben nagyon idegenkedtünk a zöldségektől az turmixokban, a sárgarépa éppen az a zöldség, amitől nem kell tartani. Édeskés íze jól harmonizál a gyümölcsökkel, almával és naranccsal kombinálva is nagyon finom és persze egészséges.
2 sárgarépa
1 nagyobb alma
1 cm friss gyömbér
2 dl víz
A sárgarépákat mosd meg és préseld ki a levüket, távolíts el az alma magházát, majd apríts fel és a répa levével, gyömbérrel és a vízzel együtt tedd a turmixba. Turmixold néhány perc alatt krémesre.
Egészségedre!
Nemsokára jön a többi turmix recept is! 🙂